Streek

Schouwen-Duiveland is misschien wel het bekendste vakantie-eiland van Zeeland! Het heeft de meeste zonuren van Nederland, ruim 21 kilometer schone stranden, overal water, het grootste bos van Zeeland op de Kop van Schouwen, prachtige duinen en fraaie natuurgebieden voor uitgebreide wandelingen. Kamperen op Schouwen-Duiveland? Ontdek het eiland vanaf Zilt!

De Brouwersdam is het zevende bouwwerk van de Deltawerken in Zeeland. Het is een plek waar je optimaal kunt genieten van de rust, maar ook de tofste activiteiten kunt doen. Perfect voor jong en oud! Watersportparadijs Brouwersdam met verschillende strandtenten vind je op 10 minuten fietsen van de camping.

En Camping Zilt ligt maar een paar radslagen verwijderd van het Grevelingenmeer, met een kindvriendelijk strandje en de jachthaven van Scharendijke met Italiaans restaurant Da Roberto.

Aan de Grevelingen ligt Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam met de bekende Waterjump en een uitgebreid aanbod aan watersporten. Privé-zeillessen? Deze kun je boeken bij All Weather Sailing bij Jachthaven Den Osse in Brouwershaven.

Camping Zilt ligt aan de rand van Scharendijke, hét dorp voor watersporters! Surfen, zeilen en duiken, alles is mogelijk. Het dorp heeft een grote supermarkt, 7 dagen per week geopend.

Ga zeehonden spotten op de Grevelingen of de Noordzee, vergeet je verrekijker niet!

In Stellendam (23 km) vind je Zeehondenopvang en expo A Seal

Zeker een bezoek waard is Deltapark Neeltje Jans, aan de voet van de grootste stormvloedkering van de wereld, de Oosterscheldekering.

Breng een bezoekje aan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk.

Met de kids is een bezoekje aan Aquapark Splash bij Center Parcs Port Zélande in de zomer onmisbaar.

Rondje fietsen? We hebben een aantal fietsen klaar staan op de camping en bij de fietsenmaker in Scharendijke zijn ook fietsen te huur. Een fietsknooppuntroute loopt bijna langs de camping. Op fietsafstand van Zilt liggen de gezellige dorpjes Brouwershaven, Renesse, Burgh Haamstede, Ouddorp en het monumentale stadje Zierikzee. Ringdorp Dreischor, met Wijnhoeve De Kleine Schorre ligt op 14 km afstand.

In Westenschouwen ligt het Klimbos Zeeuwse Helden, voor een avontuurlijke tocht hoog boven in de bomen.

Er is natuurlijk nog veel meer te doen in de omgeving van onze camping! Vraag ernaar bij de receptie of neus zelf door de folders en flyers. Veel plezier!

Oja, op het plaatje hierboven zie je een leuk klimparcours boven een ondiep stukje Grevelingen, bij het Koepeltje, hier in Scharendijke. Kan je ook lekkere frietjes eten trouwens!